اسفند ۰۸ ۱۳۹۴ 0دیدگاه

برگزاری دومین سمینار از «سلسله نشست‌های مدیریت راهبردی منابع آب با محوریت مدیریت تعامل و تقابل»

تاریخ برگزاری: 14دی 1394

محل برگزاری: سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان رضوی

 

دومین سمینار از سلسله نشست‌های مدیریت راهبردی منابع آب با محوریت مدیریت تعامل و تقابل، در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی برگزار شد. این نشست تخصصی  به دلیل مشکلات جدی در خصوص کمبود آب در خراسان رضوی و کلان­شهر مشهد و پیامدهای ناشی از آن، با مشارکت سازمان مدیریت و برنامه­ ریزی استان، اتاق فکر دولت در دانشگاه فردوسی مشهد ، استانداری خراسان رضوی و شرکت مهندسین مشاور هیدروتک توس برگزار شد.

در این سمینار تخصصی دکتر کامران داوری (دانشگاه فردوسی مشهد)، دکتر کاوه مدنی (امپریال کالج لندن، جزو 4 دانشمند جوان برتر دنیا در شاخه علوم زمین) و دکترحجت میان‌آبادی (دانشگاه صنعتی دلفت هلند) همگی  از دانشمندان حوزه‌ی آب کشور؛  نتایج تحقیقات، تجربیات و دستاوردهای خود را در این حوزه ارائه دادند. مدیریت منابع آب با رویکرد تعامل و تقابل در حوضه­ های آبریز پر تنش و راهکارهای آن، راه حل­ های مدیریت بحران آب، بهره­ برداری صحیح از منابع آب در دسترس و پیامدهای زیست­ محیطی ناشی از ساخت سازه­ های هیدرولیکی موضوعات مطرح شده در این سمینار بود .

مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان هم در ابتدای برگزاری این نشست تخصصی با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و ابلاغ ایشان در حوزه‌ های آب و محیط زیست گفت : مدیریت تقاضا و بهبود بهره‌وری آب باید  با رویکرد  مشارکتی به طور کامل اجرایی شود . سید ابراهیم شهیدی  همچنین بر توسعه پایدار مدیریت های بلند مدت در بهره برداری از منابع تجدید ناپذیر به منظور تقویت سیاستهای فرهنگی و بهره برداری بهینه از منابع و تجارت آب مجازی تاکید کرد .

مدیر اتاق فکر دولت در خراسان رضوی و دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد نیز  گفتگو و هم‌اندیشی را از ضرورت‌های دستیابی به راهبردهای موفق در توسعه پایدار دانست. حسین انصاری با تاکید بر خردورزی جمعی در این زمینه ، همه  کارشناسان و متخصصان به ویژه اندیشمندان  حوز‌ه‌ی آب را به گفتمان آب دعوت کرد.

کامران داوری هم در سخنرانی خود حکمرانی خوب در مدیریت منابع آب را عامل اصلی رسیدن به تعادل پایدار منابع و مصارف آب  دانست و بر هم‌افزایی همه  بخش‌ها تاکید کرد . او  همگرایی را شرط اصلی و قدم نخست در حل مشکلات منابع آب و پیامدهای آن خواند.

حجت میان‌آبادی نیز در این سمینار؛ درباره فلسفه آب و پیچیدگی‌های سیستم‌های منابع طبیعی به دلیل وجود نقش عوامل انسانی سخن گفت. او دیپلماسی آب را راهبردی فراموش شده در مدیریت منابع آب دانست و اذعان کرد :  هنوز ظرفیت‌های بسیار خوبی برای حل دیپلماتیک مشکلات بحران کمیابی آب در شرق کشور وجود دارد ؛ راهکارهایی که عواقب و هزینه‌هایی به مراتب کمتر از انواع راهکارهای سازه‌ای دارد.

کاوه مدنی نیز در سخنانش بر شناسایی ریشه های بحران آب و تحلیل واقع‌گرایانه آن تاکید کرد و ساخت سدها، انتقال آب بین حوضه‌ای و شیرین‌سازی منابع آب شور را آخرین راهکار دانست.او ضمن بیان ریشه‌های بحران آب ، این موضوع را در شرایط خاص کشور اجتناب ناپذیر  خواند و گفت : با این حال تمرکز بر مدیریت ریسک امری ضروری است.

در پایان این نشست تخصصی، جلسه پرسش و پاسخ با حضور سخنرانان برگزار شد.